Wij regelen jouw Last Mile!

Kom je met het OV naar station Zaandam? Wij regelen de Last Mile! Hieronder vind je alle informatie.

Last mile vanaf busstation Zaandam
Op het busstation van station Zaandam staan de last mile services voor je klaar. Het busstation bevindt zich onder het stadhuis: ga bij de uitgang aan centrumzijde (oostzijde) direct links, dan vind je de trap en lift naar het busstation aan de linkerkant van de entree naar het stadhuis. De services zijn beschikbaar tussen 12.00 uur en 13.00 uur. Daar zijn ook mensen aanwezig om je op weg te helpen. Er zijn vijf manieren om naar het congres te gaan:
• Deelscooters door Felyx
• Elektrische steps van itsEtime
• Deelfietsen van FlickBike
• Deelauto’s door Stapp.In
• Innovatief OV op aanvraag door ViaVan

Hoe werkt het?
Vooraf aanmelden is niet nodig. Het gebruik van de services is op basis van first come, first serve. Er is gegarandeerd vervoer, maar in piektijden kan het iets langer duren of kun je mogelijk niet meer met het vervoer van je eerste voorkeur.

Om ViaVan te gebruiken en optimaal te beleven heb je op de congresdag wel de mobiele applicatie nodig. Je boekt dan bij aankomst op station Zaandam je rit.
• Download de ViaVan app op je telefoon via www.viavan.com
• Voer je bestemming in (Taets, Hemkade 16, Zaandam)
• Loop naar de pick-up locatie die de app aangeeft – het busstation
• Deel de rit met andere congresbezoekers

(Felyx en FlickBike werken normaliter met een mobiele app, maar zijn op 1 november zonder applicatie te gebruiken.)

De terugreis
Op de terugweg kun je tussen 17.00 uur en 18.30 uur gebruikmaken van:
• Deelfietsen van FlickBike
• Innovatief OV op aanvraag door ViaVan

Ook voor de terugweg is het nodig om de ViaVan te reserveren. Gebruik daarvoor de instructies hierboven aangegeven en voer station Zaandam als eindbestemming in.

Is FlickBike of ViaVan niet meer beschikbaar, dan kun je met een shuttlebus terug naar station Zaandam. Alle vervoer voor de terugweg is daarmee gegarandeerd. Je vindt alle vervoerservices bij de uitgang van de locatie.

Wat kost het?
Het gebruik van de last mile diensten is gratis. Ook het boeken van de rit bij ViaVan is kosteloos.

Meer weten?
Voor vragen over het gebruik van de diensten op 1 november kun je terecht bij Susan Vermeulen via s.vermeulen@amsterdam.nl. De mensen en bedrijven achter de verschillende last mile services vind je bij de entree van het evenement en zijn aanwezig tijdens het congres.

De aanbieders

FlickBike

De lichtgewicht deelfietsen van FlickBike zijn voor iedereen beschikbaar. Met de speciale FlickBike-app op je smartphone zoek je eerst de dichtstbijzijnde fiets, daarna unlock je de fiets met de app en je bent klaar voor vertrek. FlickBikes kunnen op veel plekken opgehaald worden en ook weer achter gelaten worden. De fiets moet wel op een gedoogde plek achterlaten worden. Waar je je fiets mag parkeren, zie je in de app. Op 1 november wordt het gebruik van FlickBike in Zaanstad gelanceerd!

itsEtime

Het Zaanse bedrijf itsEtime is één van de eerste stores met een 100% elektrische scooter Line Up in Nederland. Als expert op het gebied van groen verkoopt itsEtime elektrische scooters in alle soorten en maten. Op 1 november maak je gebruik van Enino, de elektrische step met drie wielen.

ViaVan

Met de on-demand gedeelde rittendienst van ViaVan reis je van en naar je bestemming. Een nieuwe en slimme manier van reizen. De passagier geeft zijn/haar locatie en bestemming aan in de app, waarna een slim algoritme de passagier koppelt aan een voertuig in de buurt en andere passagiers die dezelfde kant op moeten. Passagiers worden opgehaald bij de virtuele bushalte die de ViaVan-app aangeeft. De dienst is in Nederland al beschikbaar in Amsterdam, Amstelveen en Schiphol. Daarbuiten ook in Berlijn en Londen.

Felyx

De innovatieve startup Felyx biedt gedeelde elektrische scooters. De ideale manier om snel te reizen binnen stedelijke gebied! Een Felyx kun je overal binnen het servicegebied pakken en weer gratis parkeren waar je maar wilt. Via de Felyx app kun je de dichtstbijzijnde scooter lokaliseren, reserveren en activeren. De dienst is beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam, waar meer dan 400 elektrische scooters klaarstaan om te gebruiken voor €0,30/min.

Stapp.in

Deelauto aanbieder Stapp.in is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de fleetmanagement-oplossing Stapp.in box. De Stapp.in box helpt wagenparkbeheerders grip te houden op berijderswisselingen. Daarnaast biedt de Stapp.in box meer mogelijkheden, zoals het analyseren van rijgedrag en slimme planningsmodules voor het optimaal gebruik van een wagenpark. Op 1 november maak je gebruik van een deelauto van Stapp.in.

Partners